College Eemnes tegen windmolens Gooimeer

EEMNES - Het college van b en w van Eemnes zal een petitie ondertekenen tegen windmolens rond het Gooimeer. Dat heeft het gemeentebestuur dinsdagavond tijdens de raadsvergadering beloofd.
De gemeente Almere heeft plannen voor een windpark van 5 kilometer langs het Gooimeer. Daar zouden dan molens van bijna 200 meter hoog geplaatst mogen worden.
Omwonenden, watersportverenigingen en horecabedrijven zijn fel tegen de molens en hebben zich verenigd in het actiecomité Stop Windmolens Gooimeer.
"Het Gooimeer heeft een grote visuele waarde, namelijk een open en weids karakter, zonder (al te) hoge bebouwing in de directe nabijheid", schrijft het comité bij de petitie. "Wij vrezen geluidsoverlast, knipperende lichten en vervuiling van ons uitzicht."
Het comité roept de gemeente Almere op af te zien van de windmolenplannen en om te investeren in zonne-energie. De betrokken wethouder heeft al gezegd dat het hem vooral gaat om het halen van de energiedoelstellingen. Als dat kan op andere manieren, is de gemeente daar ook voor te porren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.