Wolfsen moet getuigen in zaak weggepest gezin

UTRECHT - Voormalig burgemeester Wolfsen moet getuigen in de zaak van het weggepeste gezin uit Leidsche Rijn. De advocaat van het gezin, Yehudi Moszkowicz, laat weten dat zijn verzoek is ingewilligd.
Het gezin Bouhtala, dat in 2011 werd weggetreiterd uit de Heinrich Bertéstraat, kondigde vorig jaar al aan dat het een schadevergoeding wil van de gemeente.
Volgens hun advocaat heeft Utrecht te weinig gedaan om het gezin te beschermen, terwijl burgemeester Wolfsen wel persoonlijke bescherming had gegarandeerd. De Marokkaanse familie vertrok na de pesterijen, maar keerde terug na de garantie van Wolfsen, zegt hun advocaat. "Toch kregen ze geen bescherming. De terreur werd juist erger", aldus Moszkowicz. Bij het gezin werden onder meer bakstenen door de ruit gegooid en er werd brand gesticht.
Wolfsen ontkent dat hij bescherming heeft gegarandeerd. Moszkowicz: "De familie zou nooit terug zijn gegaan als de garantie niet was gegegeven. Wolfsen is rechter geweest. Dat is een positie met een bepaalde statuur. Hij zou moeten weten wat voor uitlatingen hij wel en niet heeft gedaan. Dat hij nu als getuige wordt gehoord, kan wel als bijzonder worden bestempeld."
Het homostel dat is weggepest uit Leidsche Rijn kreeg eerder wel een schadevergoeding. De hoogte van het bedrag is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.