Zakenman Paarlberg aangehouden in Frankrijk

MAARSSEN - Vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg uit Maarssen is donderdag op verzoek van de Nederlandse justitie in de buurt van Saint-Tropez in Zuid-Frankrijk gearresteerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
Paarlberg werd aangehouden tijdens een doorzoeking van zijn woning door de Franse politie. Eerder deze week werd de straf van Paarlberg, opgelegd wegens witwassen, definitief. Hij verkeert al jaren op vrije voeten, in afwachting van de uitkomst van die zaak.
Het OM in Nederland doet nog steeds onderzoek naar het vermogen van Paarlberg. In het kader daarvan vond de doorzoeking in Frankrijk plaats. Toen Paarlberg in de woning aanwezig bleek te zijn, is besloten hem aan te houden, om hem in Nederland zijn straf te laten uitzitten.

ONTNEMINGSPROCEDURE

Vorig jaar maart werd bekend dat Paarlberg de staat bijna 26 miljoen euro moet betalen. Volgens de rechter heeft hij dit bedrag gekregen door witwassen en heling. Ruim 17 miljoen daarvan is door Willem Holleeder afgeperst van vastgoedmagnaat Willem Endstra, die in 2004 is geliquideerd. Endstra was een zakenpartner van Paarlberg.
Het miljoenenbedrag was door het OM gevorderd in een zogeheten ontnemingsprocedure. In die zaak loopt nog een hoger beroep.
Daarnaast was er ook een normale strafzaak tegen Paarlberg. In die strafzaak is Paarlberg in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar cel. De veroordeling is deze week definitief geworden nadat de Hoge Raad afgelopen dinsdag het cassatieberoep van de vastgoedhandelaar heeft verworpen.
Paarlberg heeft de aantijgingen altijd tegengesproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.