Beatrix opent nieuwe Museum Oud Amelisweerd (MOA)

© Robin Utrecht, ANP
UTRECHT/BUNNIK - Prinses Beatrix opent volgende maand het nieuwe Museum Oud Amelisweerd (MOA) in Utrecht. In het MOA zijn na jaren van omzwervingen onder andere de werken van kunstenaar Armando ondergebracht. De prinses opent op 21 maart ook de nieuwe expositie Armando in het woud.
De Armando-collectie werd in 2007 dakloos, toen het Armando Museum in Amersfoort tot de grond toe afbrandde. Sindsdien zwierven de kunstwerken rond, maar ze zijn nu definitief ondergebracht in Museum Oud Amelisweerd.
Behalve de werken van Armando richt het museum zich ook op de buitenplaats Oud Amelisweerd en Chinese behangsels. Het huis behoort dankzij eeuwen van incidentele bewoning tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuws landhuis in Nederland.
Hoogtepunt in de Collectie Behangsels is het bijna 250 jaar oud papieren Chinees behang, met de V.O.C. naar Nederland gekomen. De wanden van de twee belangrijkste salons zijn er mee bedekt.
MOA verbindt de drie onderdelen in één programma en met de opening zijn de collecties na jaren weer toegankelijk voor publiek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.