Boekhandel Zeist wil Polare in Utrecht overnemen

UTRECHT - Boekhandel Kramer & Van Doorn uit Zeist wil de Utrechtse vestiging van het noodlijdende Polare overnemen. De boekhandel mengt zich in de strijd die is losgebarsten nu de vestigingen van Polare los verkocht worden.
Het echtpaar dat eigenaar is van Kramer & Van Doorn zit al twintig jaar in het boekenvak. Ze willen nog niet veel van hun plannen prijsgeven, maar wel dat de winkel aan de Oudegracht weer Broese moet gaan heten.
Klanten van Polare zien de oude naam ook graag weer terug op de gevel. Zij zijn daarvoor een facebookactie gestart. Die pagina heeft inmiddels ruim 3.700 likes gekeregen.

SURSEANCE

Woensdag ging de boekhandel in de binnenstad van Utrecht na drie weken weer open. Alle vestigingen in Nederland waren uit voorzorg gesloten om volgens eigen zeggen het voortbestaan van Polare veilig te stellen.
De boekhandel vroeg begin februari uitstel van betaling aan, maar deze week werd bekend dat de winkels per vestiging of per groep vestigingen verkocht worden. De bewindvoerder meldde dat hij een doorstart niet als een reëel scenario ziet.

Boekhandelaar Erik van Doorn over Polare Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.