Plan voor 160 appartementen op plek zorgcentrum Utrecht

UTRECHT - Er komen mogelijk 160 nieuwe appartementen in Utrecht op de plek waar nu Zorgcentrum Tuindorp Oost staat. Dat is het plan van eigenaar Careyn, die een voorstel heeft ingediend bij de gemeente. Tegen de plannen was veel verzet.
De zorgorganisatie wil 100 middeldure en dure woningen laten bouwen, 40 appartementen voor mensen die zware zorg nodig hebben en nog eens 20 sociale woningen voor mensen met of zonder zorgbehoefte.
De woningen moeten geschikt zijn voor mensen van wie de levensomstandigheden veranderen, zodat bijvoorbeeld zieke mensen niet hoeven te verhuizen als ze meer zorg nodig hebben.

HANDTEKENINGENACTIE

Het gebouw van Zorgcentrum Tuindorp Oost is verouderd en wordt op termijn gesloten, tot groot verdriet van de bewoners. Familieleden van de ouderen die in zorgcentrum Tuindorp-Oost wonen, hadden eerder met een handtekeningactie uitstel van de sloop bedongen.
Het College van Utrecht is wel enthousiast en ziet het plan op hoofdlijnen haalbaar. Wel moet het huidige bestemmingsplan aangepast worden. De gemeente en Careyn gaan daarom binnenkort in overleg met elkaar.