"Henschotermeer blijft gewoon open"

WOUDENBERG - De toekomst van het Henschotermeer lijkt gewaarborgd, ook na 2018. Het recreatieschap wordt waarschijnlijk opgeheven, maar de provincie, de gemeenten Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug en de eigenaar van het landgoed willen het populaire recreatiegebied daarna gewoon open houden, zeggen ze tegen RTV Utrecht.
Over de toekomst van het gebied was onzekerheid ontstaan nadat in de media berichten waren verschenen over onenigheid tussen eigenaar Landgoed Den Treek-Henschoten en de gemeenten.
De rentmeester van het landgoed wil attracties van de Pyramide van Austerlitz en de kampeerboerderij in Leusden naar het Henschotermeer verplaatsen. Hij zegt dat hij daarvoor nog onvoldoende steun van de overheid krijgt.

OPTIES

Wethouder Gijs de Kruif van Woudenberg zegt tegen RTV Utrecht dat de gesprekken over de toekomst nog moeten beginnen. Alle opties staan open, zegt hij, ook uitbreiding van de recreatie rondom het Henschotermeer. Hij wil er in ieder geval alles aan doen om het gebied open te houden.
Ook de provincie Utrecht zegt dat het Henschotermeer open blijft. Gedeputeerde Ralph de Vries laat via zijn woordvoerster weten dat hij erg positief is over de toekomst van het Henschotermeer.

GRAVENBOL

Eerder wees De Vries op recreatiegebied Gravenbol als voorbeeld voor het Henschotermeer. Het gebied bij Wijk bij Duurstede zou dichtgaan, maar wordt nu door inwoners van het stadje geëxploiteerd.
De meeste aangesloten gemeenten willen niet meer betalen voor recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei en Kromme Rijngebied. De opheffing van het schap lijkt daardoor nabij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.