Nog week minder treinen Utrecht-Den Haag

UTRECHT - Reizigers moeten ook volgende week nog rekening houden met minder treinen tussen Den Haag en Utrecht. Een kapotte wissel bij Den Haag moet worden gerepareerd. Waarschijnlijk wordt de normale dienstregeling op maandag 3 maart hervat, laat de NS weten.
De overlast begon woensdag. Toen ontdekte spoorbeheerder Prorail dat er vier wissels kapot waren, twee bij Den Haag en twee bij Rotterdam. De wissels moesten met spoed worden gerepareerd. Bij drie wissels is dat werk afgerond, maar de vierde reparatie kost meer tijd.
Door de reparaties konden er vrijdag maar twee treinen per uur rijden tussen Den Haag en Utrecht. Dat zijn er normaal vier per uur. Dit weekeinde rijden er ook maar twee treinen per uur op het traject, maar dat is op zaterdagen en zondagen sowieso het geval.
Door de wisselproblemen konden er minder treinen rijden tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Dat leverde veel hinder op voor reizigers. De problemen tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Den Haag en Rotterdam zijn inmiddels voorbij.