Utrechter overlijdt na sprong door ruit studentenflat Uithof

UTRECHT - De Utrechter die afgelopen nacht overleed na een val uit een studentenflat op De Uithof, is door een gesloten raam gesprongen. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.
Het slachtoffer is de 24-jarige Jelle Geluk. Hij viel vanaf de achtste verdieping van het complex aan de Cambridgelaan in Utrecht en overleed ter plaatse. Gedurende het politieonderzoek zijn onder meer vier of vijf huisgenoten gehoord. De politie sluit uit dat ze invloed hebben gehad op de gebeurtenis. Volgens getuigen werd er zaterdagavond flink gefeest in de studentenflat en was er harde muziek te horen.
De straat onder de flat lag bezaaid met glas van een raam en er lag een stuk kozijn. De raamconstructie in de studentenflats bestaat uit vier panelen, waarvan er twee verschuifbaar zijn. Volgens bewoners zijn het onhandige 'flubberramen', die niet veilig aanvoelen. Of dit ook te maken heeft met de val is onduidelijk.
Jelle Geluk is een bekende in de Utrechtse hiphopscene. Hij was actief als rapper onder de naam Steach. Vrienden van het slachtoffer zijn zondag bij elkaar gekomen om over het tragische voorval te praten.

Reportage: Utrechter overlijdt na sprong door ruit studentenflat