Juwelier Veenendaal volgt veiligheidsadvies burgemeester op

AMERSFOORT - Horlogerie Van Manen in Veenendaal heeft drastische veiligheidsmaatregelen genomen na twee overvallen in de afgelopen twee jaar. Een veiligheidssluis zorgt ervoor dat klanten, maar vooral ook overvallers pas de winkel in kunnen als de buitendeur achter hen in het slot gevallen is. Bij de uitgang is een soortgelijke sluis gebouwd.
Eigenaar Rijk van Manen ziet geen andere mogelijkheden meer om de veiligheid van zijn klanten en medewerkers te garanderen. Het idee van de sluizen werd hem aan de hand gedaan door burgemeester Wouter Kolff, zegt hij. De burgemeester is uitgenodigd om de uitwerking te komen testen.

NIET OPGESLOTEN

De sluizen zijn ruim, benadrukt Van Manen, waardoor de juwelier ook voor scootmobielen toegankelijk blijft en mensen zich niet opgesloten hoeven te voelen. In de zaak zijn meer zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen.
Zo liggen de gouden sieraden voortaan in een aparte, extra beveiligde ruimte. De puien en de ruiten van de winkel zijn al tientallen jaren kogelwerend.

OVERVALLERS

Van Manen was in 2012 en in 2013 slachtoffer van overvallers. Beide keren wisten de dieven op een scooter te vluchten. De politie heeft ze nog niet kunnen vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.