Veel Utrechtse bedrijven nemen telefoon niet op

UTRECHT - Bedrijven in de provincie Utrecht en Noord-Holland zijn telefonisch het slechtst bereikbaar. Dat blijkt uit onderzoek van Telefoonboek.nl, dat onder meer bijna 3700 consumenten raadpleegde.
60 Procent van de ondernemingen in Nederland zijn tijdens kantooruren regelmatig slecht telefonisch bereikbaar. Vooral gemeenten, webshops en bedrijven in de bouw nemen nauwelijks de telefoon op, maar ook winkels en financiële instellingen zijn opvallend slecht bereikbaar.
Het best telefonisch bereikbaar zijn bedrijven in de mondzorg, dieren en verzorging, kappers, fysiotherapeuten en schoonheidssalons.
Bijna 30 procent van de consumenten die het bedrijf niet konden bereiken per telefoon, belde voor een bestelling, afspraak of een reservering. "Dit percentage consumenten belt dus heel gericht en kan de ondernemer direct een klant of omzet kosten, terwijl de ondernemers in ons onderzoek wel aangeven het belang van telefonische bereikbaarheid te kennen", zegt Petra van Dreumel van Telefoonboek.nl.
Bedrijven in de provincies Gelderland en Zeeland zijn het beste telefonisch bereikbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.