Voetballers De Hoef klaar met modderig knollenveld

DE HOEF - Sportvereniging HSV in De Hoef is het zat dat het trainingsveld steevast verandert in een modderpoel als het even heeft geregend.
Al jaren moeten voetbaltrainingen worden afgelast. De club vreest dat leden vertrekken en doet daarom een beroep op de gemeente om te investeren in een kunstgrasveld. Voorzitter Kees Bakker wijst erop dat de andere clubs in De Ronde Venen dit wel al hebben. "We willen snel duidelijkheid. Dan kan ik de leden vertellen waar ze aan toe zijn en wanneer we kunstgras gaan aanleggen."
HSV, een bescheiden club met 220 leden, heeft een hoofd- en trainingsveld. Een van de twee zal moeten vervangen, stelt Bakker. Om van het hoofdveld een kunstgrasveld te maken, is ongeveer vier ton nodig, verwacht de voorzitter. Het trainingsveld kan dan terug naar de gemeente, want aan één hoofdveld heeft HSV genoeg.
Als de gemeente niet wil investeren, gaat de club zelf geld proberen op te halen om het trainingsveld te vervangen. Dat HSV een beroep doet op de gemeente is sowieso uniek; in het 44-jarige bestaan van de club is nog nooit gebruik gemaakt van subsidie.
In april zal er nog een gesprek zijn met de gemeente. In het najaar zal De Ronde Venen een besluit nemen.