Keuze van de Kiezer: evenementen in Rhenense uiterwaarden

RHENEN - Nog een maand en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de campagne.
Dinsdag was het stemhokje van RTV Utrecht in Rhenen. Een groot deel van de gemeenteraad is van plan om de bestemming van de uiterwaarden bij Rhenen aan te passen. Zo moet het terrein waar elk jaar de Rijnweek wordt gehouden een evenemententerrein worden, komt er bij Tante Loes in de winter een ijsbaan en wordt de passantenhaven uitgebreid.
De SGP in Rhenen is fel tegenstander van de plannen. Lijsttrekker Gert van Laar: "Wij zijn vooral tegen omdat het project te veel gaat kosten. Volgens de wethouder wordt het plan kostenneutraal uitgevoerd, maar uit onze berekeningen blijkt dat het bijna een miljoen euro gaat kosten. Daarnaast gaat er agrarische grond verloren en hebben wij niets met evenementen als de Rijnweek."
Kandidaat-raadslid Willem Oorschot van de Progressieve Combinatie ziet het omvormen van de uiterwaarden wel zitten. Wat de kosten betreft ziet hij geen problemen en ook over de angst dat Rhenen straks uitpuilt van de evenementen heeft hij geen zorgen. "We hebben een evenementenbeleid waarin is geregeld hoeveel en wat voor evenementen er in Rhenen gehouden mogen worden. Dus het zal hier echt niet een soort Pinkpop aan de Rijn worden. Absoluut niet."

Keuze van de Kiezer: evenementen in Rhenense uiterwaarden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.