Keuze van de Kiezer: veilige kruisingen in Baarn

BAARN - Nog een maand en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de Keuze van de Kiezer gaat RTV Utrecht de komende weken in alle 26 gemeenten op zoek naar lokale verkiezingsthema's. Twee lijsttrekkers uit één gemeente praten dagelijks met elkaar over een onderwerp dat een grote rol speelt tijdens de campagne.
Maandag was het stemhokje van RTV Utrecht in Baarn. De PvdA daar maakt zich zorgen over een aantal onoverzichtelijke kruisingen in het dorp, zoals de kruising Eemnesserweg - Dalweg - Nieuwstraat, bij de Albert Heijn. Kandidaat-raadslid Anne Slingerland: "Wij gaan regelmatig de wijken in en praten dan met bewoners. Vooral fietsers en voetgangers geven aan dat ze zich in het verkeer niet overal veilig voelen. Als PvdA vinden we dat zulke situaties prioriteit moeten krijgen bij het uitvoeren van de verkeersplannen."
Wat lijsttrekker Kees Koudstaal van de Baarnse Onafhankelijke Partij betreft, wordt het geld aan andere zaken uitgegeven. Hij spreekt tegen dat de kruising op de Eemnesserweg onveilig is. "Ga de cijfers maar na, er is hier nog nooit iets gebeurd. Natuurlijk, als er een zak met geld beschikbaar zou zijn, dan zouden wij van Baarn een soort Utopia voor fietsers willen maken. Maar de realiteit is dat het geld er niet is en dan kiezen wij er voor om andere zaken prioriteit te geven."

Keuze van de Kiezer: veilige kruisingen in Baarn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.