Buurt plant boom ter herinnering aan Ruben en Julian

© Robin Utrecht, ANP
ZEIST - Bewoners van de Kersbergenlaan in Zeist hebben woensdag een boom geplant voor de om het leven gebrachte broertjes Ruben en Julian. De opa en oma van de jongens wonen aan de Kersbergenlaan. Buren vonden dat ze de familie iets aan moesten bieden.
De buurtbewoners hebben uiteindelijk gekozen voor een tulpenboom ook omdat de jongens zo van de natuur hielden. De boom staat op het Kersbergenplein: een plek waar Ruben en Julian van jongs af aan veel speelden.
Voordat de boom werd ingegraven, legde de moeder van Ruben en Julian twee naamplaatjes bij de wortels van de boom. Daarna werd het gat waarin de tulpenboom staat met zand dichtgegooid waarbij vriendjes van de broertjes hielpen.

GEDENKSTEEN

De initiatiefnemers hoefden niet lang na te denken over de plek waar de boom moest komen: "Ruben en Julian waren ook echt jongens van de laan. Ze waren regelmatig bij opa en oma en daardoor speelden ze hier veel en hadden hier vriendjes. De verdwijning en de tragische afloop was ook voor onze buurt een zeer ingrijpende gebeurtenis."
De broertjes Ruben en Julian verdwenen mei vorig jaar. Hun lichamen werden twee weken later gevonden in een sloot in Cothen. Ze zijn omgebracht door hun vader die vlak daarna zelfmoord pleegde.
De gemeente Zeist heeft haar medewerking verleend aan het planten van de boom. Uiteindelijk komt er ook een gedenksteentje bij te liggen.

Buurt plant boom ter herinnering aan Ruben en Julian

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.