Kleine verzekeraar actiever tegen fraude

ZEIST - Zorgverzekeraar Achmea moet beter zijn best doen bij het controleren van ziekenhuisrekeningen. Dat zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
De NZa vindt dat op er op de hoofdkantoren van Achmea in Amersfoort en Leiden meer tijd en aandacht moet worden besteed aan bestrijding van fraude. Uit een overzicht van de autoriteit blijkt dat drie kleine, regionale verzekeraars veel actiever en ook efficiënter zijn in de aanpak van fraude.

ZIEKENHUIZEN

"Er zijn grote verschillen tussen zorgverzekeraars en de manier waarop ze die fraude bestrijden", zegt een woordvoerder van de NZa. "Maar eigenlijk scoren al die verzekeraars wel op een onderdeel onvoldoende en die drie regionale zorgverzekeraars doen het dus goed."
Volgens de Zorgautoriteit is het voor grote verzekeraars lastiger om toezicht te houden op rekeningen, omdat klanten bij veel ziekenhuizen worden behandeld.
Verzekeringsreus Achmea erkent dat het concern niet sterk was in de bestrijding maar benadrukt dat het om een rapport over de gang van zaken in 2012 gaat. Sindsdien zou Achmea veel meer hebben ingezet op fraudebestrijding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.