Iets minder winst voor Rabobank

UTRECHT - De Rabobank heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 2,01 miljard euro, 2 procent minder dan in 2012. De verkoop van beleggingstak Robeco leverde geld op, maar het afwaarderen van het vastgoed kostte de bank veel winst. Dat maakte Rabobank donderdag bekend.
De resultaten van de bank aan de Croeselaan in Utrecht werden ook gedrukt door reorganisaties bij lokale Rabobanken en de bijna 775 miljoen euro voor de schikking in het Liborschandaal. De bank betaalt de boete omdat medewerkers hebben gesjoemeld met internationale rentetarieven.
Volgens Rabobank zou dit schikkingsbedrag voor een groot deel fiscaal kunnen verrekenen, maar daar ziet de bank vrijwillig van af. "Het volledige bedrag komt dus ten laste van de Rabobank en niet van de belastingbetaler", laat de coöperatieve onderneming weten.

VERTROUWEN

De bank zegt dat het consumentenvertrouwen en de bedrijfsinvesteringen vorig jaar laag bleven en veel bedrijfstakken het moeilijk hebben. De bank noemt daarbij met name de glastuinbouw, het transport, de winkelbranche, de horeca en de auto-industrie.
Voor 2014 verwacht de Rabobank in Nederland een zeer beperkte economische groei. Het herstel op de woningmarkt lijkt door te zetten, zegt de bank.

VESTIGINGEN

Rabobank gaat waarschijnlijk ook meer vestigingen sluiten. Eind 2016 zullen er waarschijnlijk nog ongeveer 400 zijn. Vorig jaar waren er nog 800 Rabo-filialen.
De bank maakte ook bekend dat Jan van Nieuwenhuizen tot de raad van bestuur is toegetreden. Hij werkte al enkele jaren voor de bank. Jan van Nieuwenhuizen zal een vast salaris ontvangen van 707.000 euro per jaar. De raad van bestuur van de Rabobank krijgt geen variabele beloning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.