Rechercheurs opnieuw naar huis Borst

BILTHOVEN - De politie is met forensische experts opnieuw bij het huis van de omgebrachte Els Borst aan het rechercheren. Het gaat volgens de politie om een al ingepland aanvullend onderzoek bij de woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven.
De onderzoekers hebben de sporen die eerder zijn gevonden onderzocht in het laboratorium. Nu willen de experts weten waar die sporen precies lagen voordat rechercheurs ze opraapten.
De politie heeft de Ruysdaellaan tijdelijk afgesloten. Voor de garage van de woning is een tent van de forensische opsporing geplaatst.
De politie kon nog niets zeggen over de voortgang van het onderzoek. Er zijn 200 tips binnengekomen, zegt de politie tegen RTV Utrecht, en die worden momenteel nagetrokken.
Een woordvoerder van de politie benadrukt dat het aanvullende onderzoek van donderdag niets te maken heeft met het gewelddadig duo, die woensdag is opgepakt. Politiechef Zorko van de nationale politie zei op de zender RTL dat een mogelijke betrokkenheid van het tweetal onderzocht wordt.
Minister van Staat Els Borst werd op 10 februari dood gevonden bij haar huis. De politie gaat uit van een misdrijf. Wanneer ze precies om het leven is gebracht, heeft de politie nog niet bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.