Utrecht wacht goed bod op Polare af

UTRECHT - De gemeente Utrecht wacht op een goed bod op boekwinkel Polare (voorheen Broese) aan de Oudegracht. Dat laat een woordvoerder weten.
Boekhandel Kramer & Van Doorn uit Zeist wil de winkel overnemen, maar niet als de gemeente maar tot eind 2016 een contract voor het pand aan de Oudegracht wil geven. Dat is voor een overname te kort.
Op de Facebookpagina Broese moet blijven laat Boekhandel Kramer & van Doorn weten: "We zijn zo dicht bij gekomen. Met de curator was het zo goed als rond. Een langjarig contract is essentieel om de benodigde investering te doen. Kennelijk is het bij elkaar brengen van Kennis & Cultuur (en natuurlijk werkgelegenheid!) toch geen speerpunt maar een sluitpost bij het gemeentelijk beleid."
In een reactie laat de gemeente Utrecht weten dat het tijdelijke huurcontract tot 2016 te maken heeft met het afketsen van de Bieb++ op het Smakkelaarsveld. Daardoor is de Oudegracht ook nog een optie als plek voor een nieuwe bibliotheek.
De gemeente spreekt tegen dat de overname wordt gedwarsboomd. "Partijen moeten bieden bij de curator en daar kijken we dan naar. Op dit moment zijn er nog geen concrete voorstellen ingediend. Als een partij er met de curator uitkomt, kan die zo in het pand tot eind 2016. Het huurcontract loopt nog 2,5 jaar", zegt de woordvoerder.
"Natuurlijk hechten we veel belang aan de goede naam Broese en zullen we hier uiterst serieus mee omgaan. De hand is wat ons betreft uitgestoken en we wachten op een goed bod. We hebben het immers wel over een toplocatie waar veel belangstelling voor is en we hebben als eigenaar ook een vastgoedbelang. Natuurlijk kijken we daarbij eerst naar de zittende huurders."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.