Spong: Kort geding in Holloway-zaak

UTRECHT - Advocaat Spong wil uitlevering van de nieuwe verdachte in de zaak van de vermiste Natalee Holloway voorkomen. Hij heeft daarom een kort geding aangespannen dat dinsdagochtend dient. De arrestant is woensdag door de Utrechtse politie aangehouden en zit ook vast in Utrecht. Utrechtse rechercheurs helpen op Aruba mee met het onderzoek.
Vorig jaar juni, een maand na Natalee's verdwijning op Aruba, kwam de verdachte naar Nederland. Hij was al een paar keer als getuige gehoord.
De man zou een vriend zijn van de voormalig hoofdverdachte Joran van der Sloot. Volgens Spong wordt zijn cliënt verdacht van 'het medeplegen van moord, zware mishandeling en vrijheidsberoving van Natalee Holloway'.
De Amerikaanse scholiere Natalee verdween vorig jaar op Aruba. Ze logeerde in het hotel waar de aangehouden man toen croupier was.
Lange tijd was Joran van der Sloot hoofdverdachte in de zaak. Hij is een van de laatsten die de Amerikaanse scholiere heeft gezien na een avondje stappen op Aruba. Een beveiliger op het eiland, die een paar weken geleden werd opgepakt, is wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.
De nu gearresteerde Arubaan is de tiende persoon die in de vermissingszaak is gearresteerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.