'Constructief gesprek' met overnamekandidaat Polare

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft woensdag een 'constructief gesprek' gevoerd met boekhandel Kramer & Van Doorn, de overnamekandidaat voor Polare aan de Oudegracht.
In een verklaring laat de gemeente weten dat tijdens het overleg meerdere oplossingen zijn besproken en dat het streven is om voor 1 april helderheid te kunnen verschaffen over het voormalige Broese.
Erik en Sandra van Doorn, de overnamekandidaten, konden vorige week geen overeenstemming bereiken over het huurcontract. De gemeente wilde geen langjarig huurcontract verlenen omdat het pand aan de Oudegracht ook nog in beeld als locatie voor de nieuwe bibliotheek. Van Doorn gaf toen aan dat een langjarig contract 'essentieel was om de benodigde investering te doen'.
Inmiddels zijn 12 van de 21 boekwinkels van het failliete Polare in Nederland aan een nieuw leven begonnen. Polare ging eind februari definitief kopje onder. De winkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.