Centrum Utrecht krijgt Broese terug

UTRECHT - Polare Utrecht gaat door onder de naam Broese Boekverkopers. De boekhandel is vrijdag dichtgegaan, in de hoop dat de zaak over een week onder de nieuwe naam open kan. Dat melden Erik en Sandra van Doorn van boekhandel Kramer & Van Doorn in Zeist.
Het echtpaar was al langer in de race om de Utrechtse vestiging van het failliete Polare over te nemen, maar wist vrijdag overeenstemming te bereiken met de gemeente Utrecht over de huur van het pand. Eerder leken die onderhandelingen spaak te lopen omdat Utrecht geen langjarig huurcontract wilde verlenen.

PERSONEEL

Volgens Erik en Sandra van Doorn is de bereikte overeenkomst te danken geweest aan het huidige personeel van Polare, de politiek en het publiek. Het personeel van de boekwinkel voerde actie onder de noemer 'Broese moet blijven' en maakte een Facebookpagina. Ook vanuit publiek en politiek kreeg het stel veel steun.
Zo vinden veel mensen dat een boekhandel als Broese in het bruisende stadshart van Utrecht, vierde stad van Nederland en studentenstad, onmisbaar is. "Vanzelfsprekend onderschrijven wij deze laatste stelling van harte en hopen na de heropening de naam Broese eer aan te doen", stellen Erik en Sandra van Doorn in een persbericht.
Hoeveel personeelsleden mee kunnen verhuizen, is nog niet duidelijk. Van Doorn hoopt dat voor het overgrote deel de baan behouden blijft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.