Weerman Versteegt vraagt luisteraars om geld

UTRECHT - Weerman Jan Versteegt, bekend van zijn weerberichten op RTV Utrecht en Radio 2, vraagt vaste luisteraars om geld via zijn website www.janversteegt.nl. Stichting Weerstation Tiros zou zijn volledige loon niet uitbetalen.
De weerman zegt van Tiros nog slechts voorschotten te ontvangen die bij lange na niet voldoende zijn. Hij en zijn vrouw zitten financieel aan de grond, aldus de weerman. Versteegt kan zich niet meer concentreren op zijn werk en zit ziek thuis.
"Zo graag zou ik weer willen terug komen op de radio, alleen u als vaste luisteraar kan mij helpen door mij te steunen", schrijft de weerman op zijn site.
Op verzoek van Jan Versteegt zelf hebben RTV Utrecht en Radio 2 een contract met de Stichting Tiros afgesloten en niet met Versteegt persoonlijk. Daardoor zijn de omroepen nu juridisch verplicht om aan de Stichting Tiros te betalen voor de diensten die de weerman levert. Volgens een woordvoerder van Tiros wordt Versteegt gekort op zijn honorarium omdat er belastingschulden zouden zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.