Advocaat wil 38 getuigen horen in zaak doodgeschudde baby

UTRECHT - Een opvallende oproep in de zaak rond een doodgeschudde baby uit Utrecht. De advocaat van de verdachte vraagt de rechtbank om 38 getuigen te horen. Die moeten aantonen dat er géén sprake is van een misdrijf.
Oktober vorig jaar overleed de vier weken oude baby Cherise. Volgens het Openbaar Ministerie is het kindje hevig door elkaar geschud door haar vader, een 24-jarige Utrechter. Ook zijn ex-vriendin is verdachte in de zaak, maar het fatale letsel zou door de vader zijn toegebracht.
Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz kan de baby echter ook zijn overleden aan genetische afwijkingen die een arts later heeft ontdekt. Door die afwijkingen zou het kindje hersenletsel hebben opgelopen.
Volgens Moszkowicz gaat het Openbaar Ministerie in deze zaak 'tekeer als een olifant in de porseleinkast'. Hij vindt dat de vader - op de dag van het overlijden van zijn kind - ten onrechte is opgepakt. Toen later de genetische afwijkingen aan het licht kwamen, werd hij weer vrijgelaten.
Moszkowicz wil nu 38 getuigen spreken, onder wie familieleden van de verdachte en een aantal medische experts. De rechtbank neemt daarover binnenkort een besluit.
Naast de dood van zijn dochter, wordt de Utrechter ook zware mishandeling van zijn ex-vriendin ten laste gelegd. De vrouw deed eerder aangifte van huiselijk geweld, maar de ex heeft haar verklaring inmiddels ingetrokken, zegt Moszkowicz.Volgens hem heeft de vrouw na de dood van haar baby aangifte gedaan uit boosheid en emotie.