Moordenaar Utrechtse Annet van Reen weer opgepakt

UTRECHT - Henk S., de moordenaar van de Utrechtse studente Annet van Reen (26) in 1994, is opnieuw verdachte in een moordzaak. S. (35) zou betrokken zijn geweest bij de dood van de Groningse prostituee Shirley Hereijgers (19)
in 1997. Hij is dinsdag aangehouden in tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug.
S. werd in 2001 veroordeeld tot acht jaar cel en tbs wegens doodslag op de 18-jarige studente Anne de Ruijter de Wildt uit Groningen en Annet van Reen. De politie wil niet nader toelichten waarom S. nu wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Hereijgers.
Anne de Ruijter de Wildt werd op 1 mei 1997 dood gevonden in Groningen, het lichaam van de 19-jarige prostituee werd daar een dag later aangetroffen. De moorden werden al eerder met elkaar in verband gebracht, beide vrouwen bleken te zijn gewurgd. Justitie bracht S. nog niet eerder in verband gebracht met de moord op Hereijgers.
S. werd drie jaar na de moord op Anne de Ruijter de Wildt aangehouden. Zijn DNA-profiel kwam overeen met sporen op het lichaam van het meisje. Bovendien bleek zijn DNA-profiel ook te kloppen met bewaard materiaal van sigarettenpeuken die naast het lichaam Annet van Reen waren aangetroffen. S. heeft bekend de Utrechtse in augustus 1994 om het leven te hebben gebracht, na een ruzie over drugs.
Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.