Bevrijdingsfestival Utrecht door 38.000 mensen bezocht

© @kingmanet, Twitter
UTRECHT - Het Bevrijdingsfestival Utrecht is dit jaar door zo'n 38.000 mensen bezocht. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.
Het jaarlijkse evenement heeft daarmee iets meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Toen kwamen er 35.000 mensen op het festival af.
De organisatie meldde maandagmiddag al dat het "behoorlijk druk" was op het festivalterrein in Park Transwijk. Met name het optreden van Kensington trok de aandacht van veel mensen.
Tijdens het festival waren er verder optredens van onder meer Go Back To The Zoo, Great Minds, Pokey LaFarge, The Kik, Knalland, Bongo Botrako en Jett Rebel, die in Baarn opgroeide.
Het startsein voor het feest vormde de aankomst van de vrijheidsvlam, waarmee de vrijheidsfakkel bij het hoofdpodium werd ontstoken. Het vuur werd door een groep estafettelopers vanuit Wageningen naar Utrecht gebracht.
Ook elders in de regio werd Bevrijdingsdag gevierd. Zo had Baarn een eigen Bevrijdingsfestival in de Pekingtuin, werd er feest gevierd op het Kazerneplein in Woerden en werd in plaatsen door de hele provincie het bevrijdingsvuur aangestoken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.