18 getuigen in zaak doodgeschudde baby

UTRECHT - In de zaak rond de doodgeschudde baby uit Utrecht mag de advocaat van de verdachte achttien getuigen en deskundigen horen.
De vier weken oude baby Cherise overleed in oktober vorig jaar. Volgens het Openbaar Ministerie nadat haar 24-jarige vader haar hevig door elkaar had geschud. Ook een ex-vriendin is verdachte in de zaak, maar het fatale letsel zou door de vader zijn toegebracht.
Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz kan de baby echter ook zijn overleden aan genetische afwijkingen die een arts later heeft ontdekt. Door die afwijkingen zou het kindje hersenletsel hebben opgelopen.
Moszkowicz wilde in de zaak 38 mensen horen, onder wie familieleden en medisch experts, om aan te tonen dat er van een misdrijf geen sprake was. De rechtbank heeft nu besloten dat hij in totaal zestien getuigen en twee deskundigen mag horen. De zaak gaat in oktober verder.
Volgens Moszkowicz gaat het Openbaar Ministerie in deze zaak 'tekeer als een olifant in de porseleinkast'. Hij vindt dat de vader - op de dag van het overlijden van zijn kind - ten onrechte is opgepakt. Toen later de genetische afwijkingen aan het licht kwamen, werd hij weer vrijgelaten.
Naast de dood van zijn dochter, wordt de Utrechter ook zware mishandeling van zijn ex-vriendin ten laste gelegd. De vrouw deed eerder aangifte van huiselijk geweld, maar heeft haar verklaring later ingetrokken, zegt Moszkowicz. Volgens hem heeft de vrouw na de dood van haar baby aangifte gedaan uit boosheid en emotie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.