Bestuursleden Zorgautoriteit stappen op

UTRECHT - De top van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in Utrecht is afgetreden. De bestuursleden van de Raad van Bestuur hebben "in het belang van de NZa" hun functie ter beschikking gesteld.
Minister Schippers van Volksgezondheid heeft het tweetal uit hun functie ontheven, meldt het ministerie van Volksgezondheid dinsdagochtend. De bewindsvrouw benoemt zo snel mogelijk een interim-voorzitter.
Theo Langejan en Eitel Homan stappen op vanwege de ophef die er is ontstaan over de kosten van dienstreizen door het NZa-bestuur. De twee distantiëren zich verder van de berichten dat reizen regelmatig betaald werden door organisaties waar de NZa toezicht op moet houden.
Schippers wil snel duidelijkheid over de kwestie en heeft daarvoor een externe accountant ingeschakeld. De minister gaf al eerder opdracht onderzoek te doen naar onder meer het functioneren van de NZa. Dat gebeurde nadat een medewerker van de zorgautoriteit zelfmoord pleegde en een dossier naliet van misstanden bij de toezichthouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.