Onderzoek naar verkrachtingszaak na Nederland-Spanje

UTRECHT - De politie doet onderzoek naar een zedenmisdrijf in Utrecht. Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg misbruikt nadat ze in Kanaleneiland een lift had gekregen.
De 24-jarige vrouw stond rond 05.30 uur te wachten bij de tramhalte aan de Beneluxlaan ter hoogte van de Vasco da Gamalaan. Ze had bij vrienden de wedstrijd Nederland-Spanje gekeken en na het feest wilde ze de tram pakken om naar huis te gaan.

LIFT

Terwijl de Utrechtse aan het wachten was bij de halte, stopte er een auto. De bestuurder sprak haar aan en vertelde dat hij haar wel naar huis kon brengen omdat de sneltrams toch nog niet reden. De vrouw vertrouwde de man en besloot in te stappen.
Tijdens de rit merkte de vrouw dat hij niet in de richting van haar huis reed. Gezien de snelheid van de auto kon ze onmogelijk uitstappen. De man reed uiteindelijk naar de kruising Weg naar Rhijnauwen en de Vossegatsedijk, ten oosten van Utrecht. Daar werd de vrouw slachtoffer van een zedenmisdrijf.

SIGNALEMENT

De politie is op zoek naar de verdachte van dit misdrijf. Het gaat om een brildragende blanke man van ongeveer 35 á 50 jaar oud met een buikje. Hij is kalend en heeft een litteken bij zijn oog. Hij droeg toen een oranje shirt en reed zeer waarschijnlijk in een lichte Opel Corsa. De auto is te zien op een bewakingscamera.
De politie is op zoek naar getuigen. Specifiek naar getuigen die in een donkere auto zaten die ook op de Beneluxlaan reed terwijl de man met de vrouw in gesprek was. Deze personen riepen of gebaarden door het geopende portierraam dat ze ook met hen kon meerijden.
Ook wil de politie in contact komen met de personen die in de omgeving van de Weg naar Rijnauwen, aan het hardlopen waren en die mogelijk het slachtoffer en/of verdachte hebben gezien.