Tips over verkrachting liftster na WK-feest

UTRECHT - De politie Utrecht heeft vier tips binnengekregen over de verkrachting na het WK-duel Nederland-Spanje. De informatie heeft nog niet geleid tot een aanhouding. Woensdag komt de zaak uitgebreid aan bod in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld.
Het 24-jarige slachtoffer uit Utrecht stond zaterdag 14 juni rond 05.30 uur te wachten bij de tramhalte aan de Beneluxlaan ter hoogte van de Vasco da Gamalaan. Ze had de avond ervoor bij vrienden voetbal gekeken en na het vieren van de 5-1 overwinning wilde ze de tram pakken om naar huis te gaan.
Een automobilist, die zeer waarschijnlijk in een lichte Opel Corsa reed, gaf haar een lift. Tegen haar wil in, reed hij met de vrouw naar de kruising Weg naar Rhijnauwen-Vossegatsedijk aan de oostkant van de stad. Daar werd de vrouw slachtoffer van een zedenmisdrijf.
De politie is op zoek naar een brildragende blanke man van ongeveer 35 á 50 jaar oud met een buikje. Hij is kalend en heeft een litteken bij zijn oog. Hij droeg een oranje shirt. De auto waarin hij reed, is te zien op een bewakingscamera.
De politie is op zoek naar getuigen. Specifiek naar getuigen die in een donkere auto zaten die ook op de Beneluxlaan reed terwijl de man met de vrouw in gesprek was. Deze personen riepen of gebaarden door het geopende portierraam dat ze ook met hen kon meerijden.
Ook wil de politie in contact komen met de personen die in de omgeving van de Weg naar Rijnauwen aan het hardlopen waren en die mogelijk het slachtoffer en/of verdachte hebben gezien.