Vervangen brug bij Loenersloot veroorzaakt verkeershinder

LOENERSLOOT - Honderdduizenden automobilisten in de provincie Utrecht hebben de komende twee weken last van de aanleg van een nieuwe brug. De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenersloot wordt vervangen en daarom is de provinciale weg N201 vanaf dinsdagavond afgesloten.
Zaterdag wordt de oude brug weggehaald en nog dezelfde dag komt er een hele nieuwe brug te liggen. De brug is nog niet meteen klaar voor gebruik. Vanaf 7 juli is hij weer open. Tot die tijd moeten automobilisten die vanaf de A2 richting Hilversum willen omrijden.
De vernieuwing van de Loenerslootsebrug is onderdeel van het project KARGO: Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud. Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen bruggen. De bruggen worden ook opgehoogd, zodat er grotere containerschepen onderdoor kunnen varen.
Naar verwachting komen veel mensen naar de brugwissel kijken. Rijkwaterstaat heeft daarom aan de oostzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal een kijklocatie ingericht. Comité Loenersloot en Dorpsraad Loenersloot verzorgen aan de westkant een kijklocatie aan de Slotlaan.

Nieuwe brug bij Loenersloot veroorzaakt verkeershinder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.