Verkeershinder wegens vervanging Loenerslootsebrug

LOENERSLOOT - Een mega-operatie voor Rijkswaterstaat in Loenersloot: daar wordt de Loenerslootsebrug zaterdag vervangen en dat levert omleidingen op voor trein- en autoverkeer.
Tijdens de operatie wordt niet alleen de boogbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal maar ook een deel van de brug over het spoor vervangen. Daarvoor moest de provinciale weg N201 dinsdagavond worden afgesloten wat leidde tot file's en irritaties bij automobilisten.
Ook treinreizigers merken iets van de brugwissel. Op het spoor tussen Amsterdam en Utrecht kunnen dit weekend geen treinen rijden. Het werk aan de brug begint rond drie uur 's middags.
De nieuwe brug is in Gorinchem gebouwd en in twee delen naar de punt van Nigtevecht gebracht. Daar is de brug in elkaar gezet en zaterdag wordt hij met sleepboten naar Loenersloot gevaren en op zijn plek gehangen. De nieuwe brug is breder en veiliger voor automobilisten en fietsers.
Omdat het om een spectaculaire klus gaat, heeft Rijkswaterstaat een kijkpunt ingericht voor mensen die de brugwissel willen zien. Dat is op de Oostkanaaldijk. De nieuwe brug moet op 7 juli in gebruik worden genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.