Rechter: Seksboten Zandpad terecht gesloten

UTRECHT - De gemeente heeft de seksboten op het Zandpad terecht gesloten. Dat heeft de rechter maandagmorgen besloten tijdens een rechtszaak over de boten op de Utrechtse prostitutiezone. De zaak was aangespannen door Wegra, een van de grootste exploitanten van boten.
Volgens de bestuursrechter waren er genoeg signalen dat er op de prostitutiezone vrouwen werkten die het slachtoffer waren van mensenhandel.
Zo werd één vrouw in de achtste maand van haar zwangerschap door de politie achter het raam vandaan gehaald. Dit slachtoffer moest ook met een gebroken enkel werken. Daarnaast maakten sommige prostituees extreem lange dagen, en hadden zij tatoeages die wijzen op dwang.
De rechter vindt dat de verantwoordelijkheid hiervoor niet alleen bij de managers van de zone lag maar ook bij de exploitanten, waarvan Wegra de grootste was. Wegra overweegt in hoger beroep te gaan.
De gemeente heeft de exploitatievergunning voor prostitutieboten op het Zandpad en ramen aan de Hardebollenstraat dus terecht ingetrokken en mag van de rechter ook aanvragen voor nieuwe vergunningen weigeren. De ramen in Utrecht blijven dus dicht.

NIEUWE VASTE LOCATIE

De gemeente is bezig met plannen voor een nieuwe vaste plek voor raamprostitutie in Utrecht. Het gaat dan om prostitutieflats achter de Texaco, ook in de buurt van het Zandpad. De vaste locatie komt er op zijn vroegst in de zomer van 2015, maar als bezwaar wordt gemaakt pas in 2016.
In de tussentijd zal er op het Zandpad geen prostitutie zijn. Plannen voor een tijdelijk gebied werden afgeschoten omdat het inrichten daarvan volgens de gemeente te lang zou duren en met 450.000 euro te duur zou zijn.

Rechter: Seksboten Zandpad terecht gesloten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.