Kleine zieke Gabriëlle mag tot oktober op dijk wonen

KOCKENGEN - Gabriëlle van der Linden mag nog tot oktober gebruik maken van een tuinhuisje in Kockengen dat op een dijk staat. Daarna moet de vakantiewoning worden afgebroken en moeten de tegels weg zijn, anders gaat het Hoogheemraadschap van Gabriëlle een dwangsom eisen.
Van der Linden heeft een botziekte waardoor zij nooit groter dan 1.25 meter is geworden. Zij heeft op een stuk grond een aangepast vakantiehuisje laten bouwen maar het waterschap eist dat die wordt afgebroken. Anders kan de dijk beschadigd raken en zelfs doorbreken.
De buren van Van der Linden hebben ook op de dijk gebouwen neergezet. Die mogen blijven staan omdat ze er al voor 2003 stonden en toen pas de regels werden aangescherpt.
Maandag had Gabriëlle nog voorgesteld om een soort van gedoogconstructie te introduceren. Zij zou dan het land met het huisje in de huidige vorm blijven gebruiken en na haar overlijden het land aan het waterschap geven. Daar gaat De Stichtse Rijnlanden dus niet in mee.
Volgens Gabriëlle kan ze het verwijderen van het huisje niet betalen. Al haar geld zit immers in de grond en het huisje. Ze is erg aangeslagen en weet niet wat ze nu verder moet doen.