Website Valleibad slecht beveiligd, privégegevens op straat

VEENENDAAL - De website van het Valleibad in Veenendaal is zo lek als een mandje. Dat ontdekte de nieuwsredactie van RTV Utrecht.
Wie bij het aanmaken van een account zijn eigen adres invult, krijgt de persoonlijke gegevens van alle bewoners te zien, maar ook die van eventuele vorige bewoners. Wie een willekeurig adres invult, ziet zomaar de persoonlijke gegevens van die bewoners, als die in het systeem van het zwembad staan.
Zo maakte RTV Utrecht een account aan met het adres van de Veenendaalse sportwethouder Frits Beckerman. Daar kon de redactie niet alleen de abonnementsgegevens van de kinderen van de wethouder inzien, ook was het mogelijk om de kinderen op te geven voor zwemles en om een abonnement af te sluiten op naam van de kinderen.
RTV Utrecht heeft het zwembad en de wethouder op de hoogte gebracht van het lek. Voor de leiding van het zwembad komt het bericht als een verrassing. "We zijn blij dat RTV Utrecht dit heeft gemeld. We gaan met de ontwikkelaar van de software om de tafel en tot die tijd is het inlogsysteem uit de lucht."