Gevluchte monstransrover vast in Belgische cel

UTRECHT - Marco K., een van de mannen achter de spectaculaire monstransroof uit museum Catharijneconvent in Utrecht, zit vast in België. Hij is aangehouden. Het is niet bekend waarvoor hij exact vast zit.
Volgens het OM in Utrecht is hij mogelijk betrokken bij een oplichtingszaak. Als hij om één of andere reden wordt vrijgelaten in België, zal hij worden uitgeleverd aan Nederland. Hij moet namelijk nog een deel van zijn straf uitzitten vanwege de monstransroof.
K. was sinds april spoorloos verdwenen. De 26-jarige zat in een zogenoemd half open regime. Dat betekende dat hij af en toe de gevangenis uit mocht, maar zich daarna wel weer moest melden. Bij zijn laatste verlof meldde K zich niet en was hij sindsdien spoorloos.

HOGER BEROEP

K. was degene die de monstrans bewaarde en ermee naar België reed. Hij kreeg in eerste instantie 17 maanden cel. Hij zat aan het einde van zijn detentie, maar werd onlangs in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.
De brutale monstransroof zorgde in januari 2013 voor een grote schok in Utrecht. Een van de daders sloeg overdag met een moker een vitrine kapot en ging er vandoor met het religieuze pronkstuk. De monstrans werd later zwaar beschadigd teruggevonden. Een deel is nog altijd zoek.

Monstransrover vast in Belgische cel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.