Opvijzelen Galecopperbrug Utrecht gaat volgens plan

UTRECHT - De renovatie van de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal verloopt volgens planning. Dat zegt Rijkswaterstaat tegen RTV Utrecht. Deze week wordt de rijbaan in de richting van Woerden en Den Haag met een meter verhoogd. Het zogenoemde opvijzelen gebeurt 's nachts en dan mogen er geen automobilisten over de brug mogen rijden.
Wekelijks passeren zo'n anderhalf miljoen auto's de brug. Dat begint inmiddels zijn tol te eisen. In de constructie komen kleine scheurtjes. Daarom brengt Rijkswaterstaat een nieuwe stalen behuizing om de brug aan. Ook wordt de gehele brug een meter opgehoogd, zodat daarna grotere schepen onder de Galecopperbrug door passen.

VERKEERSHINDER

Na het weekend wordt de rijbaan in de richting van Amersfoort en Arnhem opgehoogd. Dat gebeurt ook 's nachts. Er is dan geen verkeer toegestaan op de brug. Automobilisten krijgen het advies om via de Jutfasebrug te rijden. Wanneer beide rijbanen verhoogd zijn, wordt het asfalt vervangen. De verkeershinder zal aanzienlijk zijn, maar niet te voorkomen, zegt Rijkswaterstaat.
De Utrechtse afdeling van Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer is blij met de renovatie. "Straks kunnen binnenvaartschepen met vier containers op elkaar ook onder de brug door," zegt Peter de Jonge. "Dat is het grote voordeel van deze renovatie." De Jonge verwacht dat dat meer werk voor de binnenscheepvaart zal opleveren.
In totaal renoveert Rijkswaterstaat zeven bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. De dienst hoopt de megaoperatie in het najaar van 2015 achter de rug te hebben.

07.37u Radio M Utrecht bij het werk aan de Galecopperbrug
08.22u Radio M Utrecht bij het werk aan de Galecopperbrug
Galecopperbrug na megaoperatie meter hoger

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.