Verdachte aangehouden in zaak Utrechtse serieverkrachter

UTRECHT - In de zaak rond de Utrechtse serieverkrachter is woensdagavond een verdachte aangehouden. De politie heeft inmiddels alle slachtoffers op de hoogte gebracht. Op de man is bijna twintig jaar jacht gemaakt.
Het gaat om een 51-jarige man uit de omgeving van Utrecht. Eerder dit jaar werd hij veroordeeld voor twee fietsendiefstallen, waaronder een lokfiets van de politie. Hij moest daarbij zijn dna afstaan en liep zo afgelopen dinsdag tegen de lamp.

DNA-MATCH

Op dit moment is hij door het Nederlands Forensisch Instituut gematcht met drie verkrachtingen; twee in 1995 en één in 2001. Daarnaast zijn er volgens de politie nog veertien zaken, waar mogelijk een hit volgt. Bij de drie zaken waar de 51-jarige man aan wordt gelinkt is volgens Justitie geen sprake van verjaring.
De verdachte was bij eerdere onderzoeken ook al in beeld geweest, maar weigerde toen om dna af te staan. Hij kon pas na invoering van de wet DNA Veroordeelden uit 2010 worden gedwongen om mee te werken.

HUISZOEKING

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie huiszoeking gedaan bij de verdachte thuis. Inmiddels zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet. De aangehouden man beroept zich op zijn zwijgrecht.
De Utrechtse serieverkrachter verkrachtte zes vrouwen en deed zeker elf pogingen tot verkrachting. De man sloeg toe in 1995, 1996 en 2001. Hij wist al die tijd uit handen van justitie te blijven.

DOCUMENTAIRE

RTV Utrecht zendt vrijdag vanaf 17.30 uur ieder uur een actuele documentaire uit over de Utrechtse serieverkrachter.

Persconferentie van Justitie en politie over de aanhouding

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.