Utrechters zaten in verongelukt vliegtuig

PROVINCIE UTRECHT - Bij de vliegramp van Malaysia Airlines zijn meerdere mensen uit de provincie Utrecht om het leven gekomen. Zo kwamen onder meer een man uit Nieuwegein, een vrouw uit Utrecht en drie leerlingen van het Minkema College in Woerden om het leven.
Het toestel was van Amsterdam onderweg naar Kuala Lumpur toen het vlakbij Donetsk in Oekraïne neerstortte. Het toestel verloor hoogte en werd vervolgens brandend op de grond teruggevonden 50 mijl voor de grens met Rusland.
In een groot gebied rond de vliegtuigcrash in het oosten van Oekraïne zijn lichamen en delen van lichamen gevonden. Dat meldt het ministerie van Rampenbestrijding in Oekraïne. Lichaamsdelen liggen tot op 15 kilometer van de rampplek.

REACTIES

Premier Rutte heeft al weten "diep geschokt" te zijn over de ramp, waarbij 196 Nederlanders betrokken zijn. Hij heeft al contact gehad met zijn Maleisische collega Najib Razak en de Oekraïense president Petro Porosjenko.
Koning Willem-Alexander is "diep getroffen door het vreselijke nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekraïens grondgebied". Dat liet hij donderdagavond via de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

VLAGINSTRUCTIE

In verband met de vliegramp heeft premier Rutte Rutte een vlaginstructie vastgesteld. Hij heeft de ministers en de verzocht om op vrijdag vanaf alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok te voeren. Gemeenten en provincies zijn verzocht dienovereenkomstig te handelen.

Burgemeester Victor Molkenboer (Woerden) over de vliegtuigslachtoffers uit Woerden