Internationaal team werkt aan identificatie

BUNNIK - Een internationaal team van tweehonderd mensen werkt sinds woensdagavond aan de identificatie van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Dat heeft politiechef Patricia Zorko van de landelijke eenheid donderdag bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in Bunnik.
Het team bestaat uit 120 Nederlanders en tachtig mensen uit Duitsland, België, Groot-Brittannië, Australië, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Maleisië. Er wordt "zij-aan-zij" gewerkt om de lichamen terug te kunnen geven aan de nabestaanden, zei Arie de Bruyn van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO).
Dat proces kan lang duren. "Dat gaat heel veel tijd kosten", legde De Bruyn uit. Hij stelde dat het team last heeft van het zogenomede 'CSI-complex'. "Het idee dat we binnen een kwartier in staat zouden zijn te matchen of DNA te verzamelen. Dat verzamelen van informatie is niet in een dag gedaan."
De slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne worden in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum geïdentificeerd. Het team startte woensdag na aankomst van de eerste veertig lijkkisten direct met de identificatie.
Het vliegtuig had 298 passagiers en bemanningsleden aan boord. Daarvan hadden 196 de Nederlandse identiteit, dertien kwamen uit de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.