Politie zoekt beeldmateriaal rampplek MH17

DRIEBERGEN RIJSENBURG - De politie is op zoek naar beeldmateriaal dat in verband kan worden gebracht met de crash van vlucht MH17 in Oekraïne. Het vliegtuig had 298 passagiers en bemanningsleden aan boord. Daarvan hadden 196 de Nederlandse nationaliteit en dertien mensen kwamen uit de provincie Utrecht.
Volgens de politie wil het onderzoeksteam de plek van de ramp net voor, tijdens en na de ramp in beeld brengen zodat het mogelijk is om een reconstructie te maken van de plaats delict. Ook recente beelden kunnen daaraan bijdragen.
Er is een speciale site van de politie waar mensen het materiaal kunnen uploaden. De oproep op internet is ook in het
Russisch opgesteld.

VERVOLGING

Vrijdag gaf veiligheidsminister Ivo Opstelten al aan dat de vervolging door Nederland van diegenen die verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines voor de hand ligt. De wet biedt de mogelijkheid om internationale misdrijven bij een rechtbank in Nederland te behandelen. Dat is ook al eerder gebeurd.
Inmiddels is in Nederland een strafrechtelijk onderzoek bezig. Dat gebeurt onder leiding van een onderzoeksrechter. Tijdens het onderzoek wordt het bewijs voor het vermoedelijke misdrijf verzameld, worden de omstandigheden vastgesteld en wordt uiteindelijk besloten of er voldoende bewijs is om een verdachte of verdachten te beschuldigen en berechten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.