Jutphasebrug hele zomer ingepakt

NIEUWEGEIN - De boog van de Jutphasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is ingepakt in folie voor groot onderhoud. De werkzaamheden zijn al een tijdje aan de gang. In mei werd de brug die Utrecht en Nieuwegein met elkaar verbindt ruim 15 meter opzij geschoven en werd een tijdelijke hulpbrug geplaatst. Op deze manier kan de hele renovatie plaatsvinden met weinig verkeershinder.
De brug krijgt de komende maanden een nieuwe verflaag. Het volledig inpakken in folie voorkomt stofvorming in de omgeving en verontreiniging van het oppervlaktewater. Als de verf is aangebracht, worden in oktober de folie en de steiger weer verwijderd.
Vanaf november wordt het (niet gebruikte) fietspad aan de noordzijde van de Jutphasebrug verwijderd en wordt de onderzijde van de brug gerenoveerd. Ook komt er nieuw asfalt.
Najaar 2015 wordt de hulpbrug verwijderd, worden de opleggingen vervangen en wordt de opgeknapte Jutphasebrug teruggeschoven en op zijn definitieve hoogte gebracht. Dat is zo'n 45 centimeter hoger dan voor de renovatie zodat grotere containerschepen onder de brug door kunnen varen. De brug kan dan weer 30 jaar mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.