"Nog heel veel onbekend werk van Dick Bruna"

UTRECHT - Het Centraal Museum, waar het Dick Bruna Huis onder valt, is niet in paniek nu duidelijk is dat de Utrechtse tekenaar definitief met pensioen is. "We hebben meer dan achtduizend werken van hem", zegt Eveline Reeskamp, hoofd Educatie en Interpretatie van het Centraal Musum. "Er ligt nog heel veel in de la en uitgeverij Mercis stelt ook nog boekjes samen. Er komt ongetwijfeld nog veel nieuws aan."
De zolder van het Centraal Museum wordt in september ingericht als Bruna-atelier. Het Dick Bruna Huis dat in 2006 opende, zal een facelift ondergaan. "Het is een beetje stuk gespeeld. De ideeën over hoe we kinderen in aanraking willen laten komen met het werk, zijn ook een beetje veranderd. We willen meer bieden en meer ruimte inrichten waar kinderen dingen kunnen doen", zegt Yolanda van den Berg, curator van het Dick Bruna Huis.
Net als de boekjes van Nijntje gaat ook het nieuws over het definitieve pensioen van Dick Bruna de wereld over. RTV Utrecht meldde woensdagochtend dat het beroemde konijn nooit meer getekend zal worden. Het nieuws werd al snel overgenomen in binnen- en buitenland. Nijntje, over de grens Miffy, is immers een mondiale ster.
Bruna is inmiddels 86 jaar en Nijntje viert volgend jaar haar zestigste verjaardag. De gemeente Utrecht is in onderhandeling met de familie Bruna over een verjaardagsfeest en zet het konijn in ieder geval in rond de start van de Tour de France. Ook komen er volgend jaar een Nijntje-musical en Nijntje-fontein bij het Dick Bruna Huis.

Nijntje-tekenaar Dick Bruna met pensioen