Familie en oud-collega's serieverkrachter geschokt

UTRECHT - De familie van Gerard T. is geschokt door het nieuws dat T. misschien de serieverkrachter is. RTV Utrecht sprak met familieleden, die niet met naam en toenaam vermeld willen worden. Zij wisten niet wat ze hoorden toen bekend werd dat T. was opgepakt.
"Wij zijn echt geschrokken dat hij in staat is om dit te doen. We weten wel dat hij allemaal rare dingen deed en zijn handen niet thuis kon houden. Maar dat hij dit zou doen, dat ik niet verwacht. Ergens sta ik er ook niet van te kijken."

JEUGD

Gerard heeft weinig contact met zijn familie en ook zijn ouders zag hij weinig toen ze nog leefden. Hij doet vooral waar hij zelf zin in heeft. Gerard liegt veel en kan agressief zijn. De familie denkt dat dat komt omdat T. een moeilijke jeugd heeft gehad.
"Het is niet helemaal zijn schuld. Die jongen is opgejaagd in zijn jeugd. Zijn moeder was er niet voor hem en zijn vader sloeg hem altijd. Het is een heel triest verhaal, die jongen is voor galg en rad opgegroeid."
Een oud-collega van Gerard T. werkte 20 jaar met hem en had nooit verwacht dat hij de serieverkrachter zou kunnen zijn. "Zo dichtbij en dan zo'n vreselijke kerel die zoveel leed heeft veroorzaakt in Utrecht en omgeving. Het is gewoon echt een ramp." En: "Ik vond het geen lekker type. Hij werkte hard, maar hij had een erg grote mond en zocht ook ruzie."
T. wordt ervan verdacht minstens drie vrouwen te hebben aangevallen en verkracht. De Nieuwegeiner wist jarenlang uit handen van de politie te blijven.
De politie kwam T. op het spoor toen hij dit jaar veroordeeld werd voor een fietsendiefstal. Hij moest DNA afstaan en dat bleek overeen te komen met drie verkrachtingen die aan de Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven.

Verslaggever Caroline Geijsman spreekt met familie van Gerard T.