Nepagent besteelt bejaarde dame in Utrecht

UTRECHT - Een nepagent heeft woensdagochtend in Utrecht een 86-jarige vrouw bestolen.
De man belde rond 8.40 uur aan bij haar woning aan de Jan van der Doesstraat. Hij zei dat hij van de politie was, liet een soort pasje zien en stapte naar binnen. Hij vertelde dat hij haar woning kwam controleren omdat er 'zoveel werd ingebroken'.
De verdachte liep de hele woning door en zei op een gegeven moment tegen de bewoonster dat ze een mooie ketting had en dat ze haar oorbellen uit moest doen. De vrouw weigerde, waarna de man ervandoor ging. Het achtergebleven slachtoffer ontdekte al gauw dat haar armbanden en halsketting waren verdwenen. Ook een andere ketting en haar bankpasjes waren weg.
De politie ging naar hem op zoek en schakelde daarbij ook Burgernet in, maar kon de man niet meer vinden. De dief is lichtgetint, heeft een gezet postuur, kort haar en een forse baard. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en droeg een kort, zwart leren jack, een spijkerbroek en witte gympen.
De politie waarschuwt voor dergelijke trucs en adviseert mensen om naar een legitimatiebewijs te vragen en dat goed te controleren.