Supermarkt Langbroek weer stap dichterbij

LANGBROEK - De financiering van de nieuwe supermarkt in Langbroek lijkt rond. De gemeente Wijk bij Duurstede en woningstichting Volksbelang hebben een akkoord bereikt over een totaalbedrag van 245.000 euro. De gemeente neemt 120.000 euro voor haar rekening.
Het geld is onder meer nodig om de supermarkt te verbouwen. Als alles volgens plan verloopt, kan de winkel in het najaar worden geopend.
De supermarkt gaat Superrr heten en komt in handen van SPAR en Support & Co. Deze organisaties moeten op termijn de 245.000 euro gaan terugbetalen aan de gemeente en de woningstichting.

LEEFBAARHEID

Wethouder Jan Burger vindt het belangrijk dat het dorp Langbroek met ruim 2000 inwoners een eigen levensmiddelenwinkel krijgt. "Voor de leefbaarheid in het dorp is een supermarkt erg belangrijk. Het heeft lang geduurd, maar die tijd is nodig geweest om tot een zorgvuldig plan te komen, inclusief de financiering."
In de Superrr moeten regionele verse producten te koop zijn. Ook gaan in de winkel mensen onder begeleiding werken. In de zomer van 2013 sloot de Langbroekse supermarkt Attent de deuren en sindsdien is er geen vervanger in het dorp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.