Walhalla voor flipperkastliefhebbers in Veenendaal

VEENENDAAL/VEENENDAAL - Nu wordt er nog druk gebouwd in de hal, maar in september opent de Nederlandse Flippervereniging (NFV) zijn nieuwe clubhuis in Veenendaal.
De vereniging had eerst zijn thuisbasis in Ederveen, maar dat gebouw was door de aanwezigheid van een gasfabriek niet meer veilig. Viavia kwamen de flipperaars in Veenendaal uit. "We hebben leden uit het hele land en ook in België. Daarom hebben we bij de zoektocht naar een nieuwe plek een cirkel van 50 kilometer om Utrecht getrokken. Deze plek is voor ons ideaal", vertelt Arie Pijl, die de werkzaamheden aan het clubhuis coördineert.
In het pand op de Turbinestraat is genoeg plek voor de bijzonder collectie. De kasten staan al opgesteld: zo'n 120 flipperkasten van de jaren '60 tot nu. De 1100 leden zijn vanaf volgende maand welkom, maar ook nu wordt er tussen het klussen door alvast geflipperd.
De NFV is naar eigen zeggen de grootste flippervereniging ter wereld, met beroemde leden als Gerrit Zalm. En er wordt ook op hoog niveau gespeeld: elk jaar zijn er verschillende toernooien met deelnemers vanuit de hele wereld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.