Regenbuien veroorzaken overlast in provincie

UTRECHT - Pittige regenbuien in onze provincie hebben op verschillende plaatsen lekkages en overlast veroorzaakt. De brandweer moest zaterdag in Utrecht-stad een paar keer uitrukken, onder meer in de Burgemeester Reigerstraat.
Ook in Wijk bij Duurstede was sprake van schade, daar sloeg de bliksem in bij een boom. De brandweer moest ter plaatse komen om stukken van de boom te verwijderen. Op de Noordweg tussen De Bilt en Zeist werd een paard dodelijk getroffen door de bliksem.
Zaterdagmiddag trok over het midden van onze provincie een lange pluk onweer van zuid naar noord. Dat had ook gevolgen voor de oefenwedstrijd van FC Utrecht, dat vanmiddag op bezoek is bij Sparta Nijkerk. Na een half uur werd het duel bij een 0-1 voorsprong voor Utrecht stilgelegd.
Het KNMI had voor de provincie Noord-Holland en de Waddeneilanden enige tijd code oranje afgegeven, maar trok dat aan het begin van de avond weer in. Het weerinstituut waarschuwde ook voor flinke regen in andere delen van het land, daar geldt vooralsnog code geel voor gevaarlijk weer.