Leusdense manege boos op politie na melding verdachte situatie

LEUSDEN - Manege De Vier Hoeven in Leusden is ontevreden over de manier waarop de politie heeft gereageerd op een melding van een verdachte auto die vlakbij de manege stond. Omdat er de laatste tijd veel meldingen van paardenmishandeling worden gedaan, waarschuwde de stalhouder zaterdagochtend de politie.
De auto stond volgens manege-eigenaar Annet van den Hoeven tussen 3.00 en 5.00 uur bij een weiland aan de Driftakkerweg. Vanwege de eerdere reeks paardenmishandelingen, belde ze de politie. Die nam volgens haar een kijkje en vertrok weer.

WAARDELOOS

"Zodra die gasten autolampen zien, zijn ze natuurlijk foetsie. De agenten controleerden de auto en liepen een rondje over het terrein. Omdat er niemand te zien was, vertrokken ze weer." Waardeloos, vindt Van den Hoeven. "Ze hebben helemaal niks gedaan. Geen zoektocht ondernomen, terwijl het hier om een landelijk probleem gaat. Niemand durft hier zijn paarden buiten te laten."
Ook bij De Vier Hoeven gaan de paarden 's nachts op stal. Van den Hoeven: "Iedereen in de omgeving is extra alert op vreemde dingen. We houden elkaars land in de gaten."

REACTIE POLITIE

In een reactie laat de politie weten meldingen van verdacht gedrag "niet lichtzinnig" op te nemen. De politie heeft de tip van de manege-eigenaar opgepakt zoals dat bij elke vergelijkbare melding gebeurt. "We hebben na melding de plek bezocht, de omgeving bekeken en verder niks verdachts aangetroffen."
Afgelopen tijd werden er veel meldingen van paardenmishandeling gedaan, zoals in de regio Eemland. In de nacht van woensdag op donderdag was het raak in Bunschoten, daar werden twee paarden mishandeld. De politie gaat er vanuit dat dit vrijwel zeker het werk is van de paardenmishandelaar die eerder toesloeg in de regio Eemland.
De stichting Zinloos Geweld tegen Paarden heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de 'gouden tip'.