Onderzoek naar aanvaring Vinkeveense Plassen in volle gang

VINKEVEEN - De politie is druk bezig met het onderzoek naar de toedracht van de aanvaring op de Vinkeveense Plassen. Daar botsten zaterdagavond twee boten tegen elkaar, waarbij twee mannen van 42 en 51 jaar uit Leusden om het leven kwamen. Een van de boten was daarna doorgevaren.
Inmiddels heeft de politie drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop. De derde verdachte is een 49-jarige man uit Oosterbeek. De politie zoekt nog naar getuigen van de aanvaring.

ZOEKTOCHT

Het drietal werd na een urenlange zoektocht aangehouden in een huis in Vinkeveen. Daar lag een beschadigde boot aangemeerd, met schade aan de voorkant die overeenkomt met een aanvaring. De drie worden verdacht van dood door schuld en het verlaten van de plaats van een ongeval.
Of alle drie de verdachten aan boord waren en wie de boot bestuurde wordt onderzocht. Het vermoeden bestaat dat de boot geen licht voerde op het moment van het ongeluk. De politie was de hele ochtend op locatie bezig om het ongeluk te onderzoeken.

SLACHTOFFERS

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 22.45 uur. Naast de twee omgekomen slachtoffers, waren er twee mannen uit Leusden van 44 en 47 jaar oud die ongedeerd uit het water wisten te komen.
Slachtofferhulp was ter plaatse om zich te ontfermen over hen. "Zij zijn bijzonder ontdaan", stelde een politiewoordvoerster zaterdagavond. Zondagmiddag heeft burgemeester Annemieke Vermeulen van Leusden een bezoek gebracht aan de twee mannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.